perjantai 13. maaliskuuta 2015

Voisilmäpullat (gluteeniton)

Yllätyin, miten helppoa gluteenittoman pullan leipominen onkaan :) Miten sitä onkaan ajatellut kovin haasteelliseksi. Taikinaa kohotetaan vain kerran eli leivo pullat heti ja kohota ne. Jauhojen määrää kannattaa tarkkailla... älä käytä liikaa!


5 dl maitoa
2 tl psylliumia 
50 g tuoretta hiivaa 
1 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin. 14 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta 
150 g voita sulatettuna

Voiteluun: kananmuna 
Päälle: voipalasia ja hienoasokeria

Liota hiiva kädenlämpoiseen maitoon.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen hetken turvota (n. 5 min).
Sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten ja sitten hyvin alustaen.
Lisää lopuksi sulatettu voisula ja alusta taikina hyvin.
Leivo pullat ja kohota ne kaksinkertaiseksi.

Voitele kohonneet pullat munalla. Paina sormella syvä kuoppaa pullan keskelle ja paina palanen voita syvennykseen, voin päälle n. teelusikallinen hienoasokeria.

Paista 225 asteessa n. 8-10 minuuttia.

7 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköisiä pullia olet tehnyt, ei päältäpäin uskoisi gluteenittomiksi. Omat niksinsähän gluteenittomassa leivonnassa on, vaan hyvät perusohjeet kun on mitä säveltää ja soveltaa, niin hyvää tulee. Ohjeita on nettikin pullollaan....minä menen aina ekaksi kattomaan ohjeita täältä...http://www.gluteenitontaleivontaa.fi/ Kertaakaan ei oo tarvinnu pettyä suviih ohjeisiin ja aika montaa ohjetta olen häneltä käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kyllä todella tyytyväinen... näyttävät tosiaan kuin "normaalit" pullat :)
      Totta tuo blogi on täynnä hyviä gluteenittomia ohjeita!
      Eilen testasin gluteeniton leipää... se oli kyllä todella hyvää (vaikka itse sanokin), mutta testautin sitä parilla keliaakikolla ja kehuja tuli ;) Bingo ;)

      Poista
  2. Hyvännäköisiä pullia! Nappaan ohjeen talteen, en oikein voi vehnäpullaa enään syödä mutta gluteenittomana ehkä voisi kokeilla. Kamalaa olla ilman pullaa :D

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvännäköisiä gluteenittomia pullia! Glut leipiä olen kokeillut joskus tehdä, mutta tuota psylliumia ei myydä täkäläisissä kaupoissa.. Kunhan sitä löydän, niin taatusti kokeilen myös pullia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Pari päivää sitten kokeilin leipoa leipää... Siitä tuli parempaa kuin "normaalista" :) Nyt vaan metsästämään psylliumia! Huomasin muuten, että erimerkkisiä psylliumeja annostellaan eri määrin... Nimin. Ekasta taikinaliemestä tuli liisteriä ;)

      Poista
  4. Ompas herkullisen näköistä! Lurps, ihan vesi tulee kielelle. :) Ehkä leivon itsekin seuraavaksi voisilmäpullia, tosin ihan vehnäjauhoilla. :)

    VastaaPoista