maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kinkkuvoileipäkakut

Olipas oikein kakkuinen viikonloppu leipurilla :) Kaksi voikkarikakkua ja viisi täytekakkua, nyt kakut pyörii silmissä ;)

Aloitetaanpas suolaisista eli Kinkkuvoikkareista. Ohje taasen Tarun Taikakakut-blogista (alkup. Pullahiiri). Tarulta löytyy myös hyvät vaihekuvat.

2x20 hlö kakut on tehty halkaisijaltaan 26 cm vuokiin. Kakut ovat laktoosittomia.




Ohje kopioitu suoraan Tarulta:

Eli koska kakkuja oli kaksi, niin tuplasin ohjeen! Tässä siis ohje yhteen kakkuun:

1½-2 pkt Reilu-paahtoleipää

Täyte 1.
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrtti tuorejuustoa
150 g creme fraishea
250-300 g ohuen ohutta palvikinkkua
1 hyvän kokoinen maustekurkku tai 2 pientä
ruukku ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraishea
1 punainen paprika
n. 15cm pala kurkkua
mustapippuria
ripaus suolaa

Kostutus:
n. 3-4 dl lihalientä
(jos käytät Reilu-paahtoleipää kostutusta menee 4 dl)

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa

Koristeeksi jääsalaattia, kurkkua, kinkkua, tomaattia, juustoa yms.

Keitä ensimmäisenä lihaliemi: 1 lihaliemikuutio + ½ litraa vettä. Jätä jäähtymään.
(Tästä jää hieman ylimääräistä) 

Vuoraa 26cm kakkuvuoka kelmulla. Jätä ulkopuolelle reilusti ylimääräistä kelmua niin saat käännettyä kelmujen päät kakun päälle. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. 

Mittaa kulhoon Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, pieneksi paloiteltu maustekurkku, silputtu ruohosipuli sekä mausteet. Lisää vielä pieneksi pilkottu kinkku. Sekoita kunnolla kaikki yhteen.

Mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe ja mausteet kulhoon ja sekoita. Lisää pesty ja pieneksi pilkottu paprika. Raasta pesty kurkku ja valuta siivilässä siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.

Lado vuoan pohjalle ensimmäinen kerros leipää, leipää menee seitsemän kappaletta, 5 kokonaista ja 2 puoliksi leikattua (katso kuva). Kostuta varovasti lihaliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle. Laita leipiä uusi 7 kappaleen kerros, kostuta ja levitä päälle Täyte 2. kokonaan. Laita taas leipiä 7 kappaletta ja kostuta. Laita tähän päälle loput Täytteestä 1. Viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. painava reseptikirja painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään maustumaan ja vetäytymään yön yli.

Avaa kelmut voileipäkakun päältä ja aseta tarjoiluastia väärinperin kakun pintaa vasten. Pyöräytä kakku ja lautanen ympäri. Nosta sitten vuoka pois ja poista kaikki kelmut. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun reunaan pursotuksia. Koristele kuorrutettu voileipäkakku.




4 kommenttia:

  1. Näyttävät koristelut kakuissa! Pyöreäkin voikkari on aika kivan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :) Ekaa kertaa tein pyöreät voikkarikakut, kivaa vaihtelua :)

      Poista
  2. Komeita ovat! Mistä nuo pienet kukkakoristeet on tehty?

    VastaaPoista