perjantai 11. syyskuuta 2015

Lohivoileipäkakku

Pullahiiren ohjeella tämäkin ja samoilla poikkeuksilla kuin kinkkuversio... pilkoin itse täytteet, en käyttänyt monitoimikonetta. Ja kostutukseen käytin maitoa. Ja eri muoto ;) Tähänkin leipäsiivuja meni 24 kpl (6/kerros).


Pohja:
1 pkt (noin 700 g) ruispaahtoleipää (laitoin yht. 24 siivua)
2–2 1/2 dl sitruunavettä kostutukseen (käytin maitoa)

Täyte 1:
250 g lämminsavulohta
300 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
tuoretta tilliä
valkopippuria, suolaa

Täyte 2:
1 kananmuna (keitetty)
150 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g raejuustoa
tuoretta tilliä
valkopippuria, suolaa

Kuorrute:
200 g ranskankermaa
2 dl vispikermaa
valkopippuri, suola

Koristeeksi:
kylmäsavulohta
kirsikkatomaatteja
salaattia 
kurkkua
tummia viinirypäleitä
tuoretta tilliä

Valmista täyte 1. Perkaa lohi tarvittaessa ja nypi haarukalla pieniksi palasiksi. Silppua tilli. Sekoita raaka-aineet yhteen ja mausta.

Valmista täyte 2. Silppua tilli. Pilko keitetty kanamuna murusiksi. Lisää kanamunan joukkoon kaikki muut raaka-aineet paitsi raejuusto. Lisää raejuusto viimeisenä ja sekoita varovasti. Mausta.

Leikkaa leivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä. Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle puolet täytteestä 1. Lado taas kerros leipiä, kostuta ja levitä toiseen väliin täyte 2. Lado taas kerros leipiä, kostuta ja levitä kolmanteen väliin loppu täyte1. Lado vielä päälle yksi leipäkerros ja kostuta. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Mittaa kulhoon ranskankerma ja vispikerma. Vatkaa seos vaahdoksi. Mausta.  Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele.






1 kommentti:

  1. Oi oi.. Tulee pian valinnan vaikeus kun näin ihania voikkariohjeita lueskelee.. :) Voileipäkakut on vaan niin hyviä..

    VastaaPoista