tiistai 1. syyskuuta 2015

Persikkakakakku

Vaniljaa ja persikkaa ... toimii!
Tässä kakussa käytetty Marlin persikkasosetta, mutta esim. Bonne käy myöskin.


 24 cm vuokaan

pohja:
200g digestivekeksejä
80g margariinia

Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele hellästi 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1-1 1/2dl sokeria (maun mukaan)
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
3 dl kermaa

kiille:

3dl persikkasosetta 
3 rkl sokeria
3 liivatetta
3 rkl vettä


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivateet kylmään veteen. Sekoita sokeri persikkasoseen joukkon. Kuumenna 3 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää persikkasose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään n. tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.



2 kommenttia:

  1. Ihan varmasti toimii tuo yhdistelmä! :) kuka teillä nämä kaikki ihanuudet oikein syö? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih... Nämä valmiiksi viipaloidut kakut on lähtenyt tilaukseen ;) ei sentään omaan vatsaan ;)

      Poista