keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Pizzaa - leivinjauhe-pohja

Tämä on sitten tosi hyvä pizzapohja, suosittelen! Ohjeen olen napannut Kanapeet-blogista.



uunipellillinen, 60 cm leveään uuniin:

5 dl vehnäjauhoja (max puolet voi olla ruisjauhoja)
2 dl vettä tai maitoa
50 g voi- tai margariinisulaa tai 2 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta


Sekoita ensin kuivat aineet vehnäjauhoihin, lisää sitten loput ainekset jauhoseokseen. Sekoita taikina, ei tarvitse vaivata. Kaulitse se heti leivinpaperin päälle uunipellille. Öljyä lopuksi vielä kädet ja viimeistele reunat öljytyin käsin. Levitä päälle haluamasi täytteet ja paista pizzaa 220-asteisen uunin keskitasolla 15 -20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Nami! Tein ennen pitsapohjat vallan leivinjauheella, nyttemmin olen tykästynyt hiivapohjiin.. Tällä viikolla kokeilin pohjaan vielä vähän erilaisempaa ohjetta ja hyvää oli sekin.. Taitaa olla pitsa aina hyvää, oli pohja millainen tahansa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän se taitaa olla :) Joskus pitkään tein pohjan rahkasta... mutta nyt tämä leivinjauhe on tällä hetkellä in ;)

      Poista