maanantai 1. elokuuta 2016

Mansikka-mariannekakku

Voih... kunpa tuoreita suomalaisia mansikoita olisi runsaasti tarjolla ympäri vuoden! No, silloin pitää nauttia, kun niiden aika on! Tässä yksi hyvä vaihtoehto, pohjan marianne-rouhe on piste iin päälle!


Ohje on Maku-sivuilta:

Pohja:
260 g digestivekeksejä 
1 dl suklaamakeisia (Marianne-rouhetta)
100 g voita (sulatettuna)

Täyte:
3 1/3 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl tomusokeria
3 rkl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl mansikoita (soseutettuna)
6 kpl liivatelehteä
2 rkl mehujuomatiivistettä (mansikka tai marja)

Päälle:
4 dl mansikoita (tuoreita)


Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa. Lisää Marianne-rouhe ja hieman jäähtynyt voisula.

Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin asettumaan.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon jogurtti, tomusokeri, hunaja ja vaniljasokeri.

Sekoita puolet mansikkasoseesta kerma-jogurttitäytteeseen. Säästä loput soseesta koristeluun.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.

Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Nosta kattila liedeltä ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman. Sekoita haalea liivateseos kerma-jogurttitäytteeseen.

Levitä täyte keksipohjalle. Tee lopusta mansikkasoseesta pyörteitä kakun pinnalle.

Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi.

Siirrä kakku vadille. Koristele se tuoreilla mansikoilla.



6 kommenttia:

  1. Mä toivon aina ihan samaa, voi kun tuoreita marjoja saisi ympäri vuoden ♥ Ihanan näkönen kakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) Ei ne ulkolaiset maistu lainkaan niin hyviltä!
      Kiitos :)

      Poista
  2. Nam, herkullista! Ja kauniskin vielä! :)

    VastaaPoista