torstai 16. heinäkuuta 2015

Suklaa cupcakes (laktoositon)

Mansikka ja suklaa on oiva yhdistelmä :)


20 kpl

3 munaa
2 1/4 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1½ rkl vaniljasokeria
1½ dl kiehuvaa vettä
150g laktoosinta margariinia

100 g Brunberg laktoositon tumma suklaa


Rouhi suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kiehuvan veden kanssa vaahdon sekaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina muffinssivuokiin. Paista n. 12-15 min. 175 asteessa. Anna jäähtyä.

Kuorrute (ohje Valiolta):
4 rkl tomusokeria
(tippa Dr Oetker punaista geeliväriä)
10 mansikkaa


Vatkaa kerma, tuorejuusto ja tomusokeri (ja geeliväri) sähkövatkaimella kuohkeaksi. Pursottele tai levitä leivonnaisten päälle. Lisää mansikan puolikkaat koristeeksi.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näkösiä ovat. Kuorrutus vaikuttaa herkulta. Tykkään hempeän värisestä kuorrutuksesta tummilla muffinsseilla.Minä kans tein viime viikolla suklaamuffinsseja ja piti ihan verrata onko samat suhteet....melkein on samanmoinen ohje...en vaan kuorruttanu niitä taaskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Totta, vaalea ja tumma sopii hienosti yhteen. Täytyykin tulla kurkkimaan sinun muffinseja :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. :) Miltäs teidän mansikkatilanne näyttää? Eilen laitoin mansikkaa pakkaseen ja tänään jatkan :)

      Poista